DSC_1080

HMV School

HMV School, Bangalore

The school building is planned around an open to sky central courtyard. The building plan is in trapezoidal shape that follows the shape of the site. There is a grand entrance at the North West corner, with ceremonial steps leading the visitor to the central courtyard. Pergolas provided at the fifth floor level span above the grand entrance.

The façade of the building on all sides is articulated with recesses and receding balconies that are highlighted in bright colours.

The court yard is surrounded by interesting architectural elements such as a sculptural stair, a screen wall and a stage.

The classrooms are furnished in brightly coloured children’s furniture. The passages around the courtyard are provided with recesses that are also highlighted in bright colours.

Other Work

completed institutions