01_m

Sukruthi

Sukruthi, Bangalore : Independent Houses : Completed Projects

Bangalore architects, IDEA Centre Architects have designed “Sukruthi”, an independent villa based on the concept of ‘silent spaces’. The building has the ‘stark’ look both inside and outside, with the spaces exhibiting a ‘zen’ quality of their own. There is a central courtyard inside the house that is paved with white pebbles. A sky light on the top throws light into the courtyard. There is a water body next to the dining area that enhances the stillness of the interior spaces. A huge triangular window forms the backdrop of the pool.
The flooring is finished with yellow colored Jaisalmer stone and highlighted with blue borders. The interior textured walls are predominantly white in color.
The exterior finish of the façade is done using stone shingles. The window and door borders are highlighted with Jaisalmer stone in yellow color. The building has a gently curving shell roof. Pergolas coming above the central courtyard and balconies form part of the curved roof.
Other Work

Independence_otherwork